Η Ευρώπη να σταματήσει την καταστροφή της Ελλάδας με ευρωπαϊκού τύπου ανάπτυξη

Πραγματοποιήθηκε χθες 26 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής συνεδρίαση των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό τον Πρόεδρό του κ. MartinSchulz, με το Προεδρείο της Βουλής και τα Προεδρεία των Διαρκών Επιτροπών: Κοινωνικών Υποθέσεων, Μορφωτικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, εν όψει της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Ιανουάριο 2014. Kατά τη συζήτηση που διεξήχθη, πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε τα εξής:

«Άκουσα με προσοχή αυτά που είπαν ο κ. Σουλτς και οι Αντιπρόεδροι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι επικέντρωσαν το θέμα της εξόδου από την κρίση στη μαγική λέξη ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Δυστυχώς όμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωζώνη δρομολογούν μια ανάπτυξη μέσα από την ύφεση, μέσα από την πρωτοφανή ανεργία – και ιδιαίτερα των νέων που φθάνει στο 60% – και μέσα από τη δυσβάσταχτη φορολογία, η οποία οδηγεί σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Τέτοιου είδους ανάπτυξη έχει γίνει στη Νιγηρία και τη Βραζιλία, όπου ακόμα και σήμερα οι άνθρωποι εξεγείρονται όταν γίνεται αύξηση του εισιτηρίου των λεωφορείων έστω και κατά μισό ευρώ. Είναι δυστυχώς τέτοια η εξαθλίωσή τους. Η ανάπτυξη αυτή είναι η λεγόμενη τριτοκοσμικού τύπου ανάπτυξη. Η Ελλάδα όμως δεν είναι κράτος της κεντρώας Αφρικής ή της Νότιας Αμερικής.

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και απαιτεί ευρωπαϊκού τύπου ανάπτυξη, μετά από την οικονομική της καταστροφή, όπως ακριβώς έγινε με τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τότε, που οι σύμμαχοι χρηματοδότησαν τη Γερμανία για να αναπτυχθεί και συνέδεσαν την αποπληρωμή του χρέους της με την ανάπτυξή της. Η χώρα δηλαδή αποπλήρωνε το χρέος της όταν είχε πλεόνασμα. Αυτό άλλωστε πρότεινε για την Ελλάδα επίσημα και το γερμανικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμαSPDκατά την προεκλογική περίοδο, πριν από μερικούς μήνες. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει η Ελλάδα να χρηματοδοτηθεί με ειδικό πρόγραμμα, με το οποίο θα αποκτήσει υποδομές για να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει τον τουρισμό της και να αναπτύξει τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές που είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, ο υποθαλάσσιος και ο ορυκτός πλούτος της. Αυτό ζητά ξεκάθαρα η Ελλάδα και περιμένει από σας μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι λόγια παρηγοριάς.»