Βουλή

Στα έδρανα της Βουλής βρέθηκε για πρώτη φορά το 1993 ως Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Στη συνέχεια εκλέγεται βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές του 2000, του 2009 (οπότε και διετέλεσε Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής) και το 2010.

Ως Υπουργός Υγείας επικέντρωσε την προσπάθεια του στα εξής:

Εξαίρεση της χώρας από τη συνθήκη του Μάαστριχτ

Βάσει της συνθήκης του Μάαστριχτ η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ενίσχυε την ανέγερση νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων των κρατών-μελών της. Με την εξαίρεση αυτή η χώρα απέκτησε τη δυνατότητα μέχρι και σήμερα να μπορεί να ανεγείρει νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα όπου κρίνει απαραίτητο. Αυτό μας επέτρεψε να αποκτήσουμε τα δέκα μεγάλα νοσοκομεία του κορμού, μεταξύ εκείνων και το νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά και τα υπάρχοντα προνοιακά ιδρύματα, όπως το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ της Ρόδου.

Αναμόρφωση του ΕΚΑΒ και επέκταση σε όλη τη χώρα

Το ΕΚΑΒ μέχρι τότε περιοριζόταν μόνο στην Αθήνα και τα ασθενοφόρα του επανδρώνονταν μόνο με νοσηλευτές και όχι με γιατρούς. Μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων επεξέτεινε το ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα με μονάδες στελεχωμένες με εξειδικευμένους γιατρούς, με κινητές μονάδες με μοτοσυκλέτες και ελικόπτερα μονάδες, κυρίως για τα νησιά του Αιγαίου. Μέχρι τότε οι ασθενείς μεταφερόντουσαν με τα αεροπλάνα της γραμμής, πολλοί από τους οποίους δεν έφταναν ποτέ στον προορισμό τους.

Τηλεϊατρική

Επί θητείας του άρχισε το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής, που έφερε σε επαφή τον άπειρο γιατρό του κέντρου γιατρό ή τον αγροτικό γιατρό με τα νοσοκομεία του κέντρου, αρχίζοντας πειραματικά με την Αστυπάλαια.

ΟΚΑΝΑ (Οργανισμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών)

Επί θητείας του λειτούργησε ο οργανισμός αυτός στη χώρα για τους ανθρώπους και κυρίως τους νέους, που έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Τότε για πρώτη φορά δοκιμάστηκαν ουσιαστικά προγράμματα απεξάρτησης, αφού για πρώτη φορά – παρά τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης – εισήγαγε ως υποκατάστατο τη χρήση της μεθαδόνης. Σήμερα κανένα κόμμα δεν διαφωνεί με όλα αυτά και, φυσικά, με τη χρήση της μεθαδόνης.

Ως βουλευτής Δωδεκανήσου, πέραν των τρεχουσών θεμάτων της επικαιρότητας τα οποία εμπεριέχονται στα καθήκοντα του κάθε βουλευτή, στόχευσε σε δύο κυρίως θέματα. Στην αναβάθμιση του αεροδρομίου της Ρόδου, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λειτουργία της κυλιόμενης σκάλας που άνω των δέκα ετών βρισκόταν σε αχρηστία και διέσυρε το τουρισμό της Ρόδου διεθνώς, αφού οι ανήμποροί και υπέργηροι τουρίστες δεν μπορούσαν να ανέβουν τα σκαλιά, και στη λειτουργία νέων τμημάτων στο νοσοκομείο της Ρόδου.